Geger Gaza [Geguritan]


tanpa daya gumlethak
tatu arang kranjang
tanpa daya dipidak
tangis ngaruhara dadi tontonan

para petinggi angon kahanan
kanggo ngatonake rasa kamanungsan
rontang-rontang rojah-rajeh
bumi gaza tan kumawa kinekep kafiyeh

titah suci
dadi uga laramu larane sedulurmu

apa gunane nyumbang dhuwit sajabalkat
yen siji mbaka siji sedulurmu mati sekarat
apa gunane duwe mimis
yen mung wedi ndhepipis marang raja diraja lamis

wong cilik bengok-bengok wani
kokwedeni kaya sulung mlebu geni

elinga para panggedhe donya
mbesuk bakal antuk pitakonan
kepriye anggonmu nyekel pusaraning adil nata kahanan


#tadi buka2 buku geguritan(puisi Jawa) punya ibu, nemu geguritan ini.. hehehehe..
kapan2 kalo mood takartiin..tapi masih males, cuma lagi pengen menampar diri mengingat Gaza
gambar dari sini
Advertisements

36 thoughts on “Geger Gaza [Geguritan]

  1. He, subhanalloh.. Kuwi tenanan saka buku, mb.. Brarti ket biyen ana yg wis priatin yo, mb.. Basane ngoko alus untge, jd ngerti isine. La nek yg krama keratonan mono, ra mudeng.. Jzk 4 sharing, yo mb.. Keep reminding us always ’bout gaza..

  2. nanazh said: He, subhanalloh.. Kuwi tenanan saka buku, mb.. Brarti ket biyen ana yg wis priatin yo, mb.. Basane ngoko alus untge, jd ngerti isine. La nek yg krama keratonan mono, ra mudeng.. Jzk 4 sharing, yo mb.. Keep reminding us always ’bout gaza..

    mbok pikir buku geguritan-e jadul?yo ra lah..iki buku cetakan tahun 2009.. ora ana krama kraton, ngoko kabeh iki ki.. hahahaha..wa iyyaaka.. insyaAllaah

  3. nanazh said: Oalah takkirane.. Ayo,mb,diupload meneh geguritan sing kena bgt.. Keren&unik bgt rasane maca karya budaya sing temane modern.

    wuaduh.. ewangi ngartikke iki sik lah..lagi takposting liyane.. mesakke sing dho ga mudheng artine..hahaha

  4. hwwibntato said: he he he …hampir sama, ya … kalau di sini guguritan …ya, yang kayak gitu juga isinya …

    oooooooooo..kalo di Sunda guguritan toh..pasti fajar ga ngerti kalo baca..hahahaha

  5. herlinrahma said: taon kapan bukunya ditulis fajar?keren ya…dijawa udah munasharoh palestine dari dulu donk…

    hehe baru ini mba… 2009 hahahahagini2 jawa tu ga sekedar budaya lho.. haha.. wong macapat-an aja ada yang terjemah al-ashr..hihi

  6. anotherorion said: lah basa jawa angel ditranslate sing penting mudeng kaya jabalekat jal indonesiane apa?

    lha iyo kuwi makane aku bingung nek kon ngartikke.. hahahaha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s